Ei pöllömpi idea

Avasin minulle osoitetun paketin, joka sisälsi kukkatarvikkeita ja viestin:

”Hei Pirjo

….Jotakin ihanaa syksyistä sinulta varmaankin syntyy :)”

No kokeillaan!

Pyörittelin ja pallottelin pöllöä käsissäni. Pöllö koristeeksi kranssiin, kukkakimppuun, syklaami-istutukseen tai kukka-asetelmaan olivat ensimmäiset ajatukset. Hylkäsin nämä liian tuttuina ja turvallisina ajatuksina. Miten saada tuttuihin tuotteisiin erilainen näkökulma?  Miettiessäni tai oikeastaan pähkäillessäni sattumalta hiustupsu valahti silmilleni. Aloin spontaanisti sukimaan hiustupsua takaisin ruotuun pöllö edelleen käsissäni. Siinä peilin eteen hakeutuessani oivalsin, että meillähän sattuu olemaan pöllön kanssa suht samansävyinen kuontalo. Siinä aloin sovitella pöllöä hiuspehkoon ja ajattelin, että pöllö päähän ja menoksi! Tuumasta toimeen. Pesäaihio päähän syntyi kranssista, jonka sai hyvin hiuksiin lukittua hiustupsuilla ja pinneillä. Hiustupsujen ja kranssikerrosten väliin muodostui asettelupohja kukille, sulille ja järvikortteen tupsuille. Pöllö pääsi paraatipaikalle otsalle hiuskiehkurapesään kukkien viereen.

Tässä mun pöllötarina ja tilanteeseen heittäytyminen. ”Pöllönkesytyksen” voi hyvin tehdä muillekin tuotteille ja miettiä niihin rohkeasti erilaisia käyttömahdollisuuksia.

Luovan idean alkusysäys voi olla puhdas vahinko ja siitä voi jalostua jotain uutta ja mielenkiintoista. Joskus homma voi mennä mönkään ja joskus lopputuloksena on ainoastaan hilpeitä hetkiä. Uskalla kuitenkin kokeilla ja hullutella! Avoimin mielin touhutessa voi syntyä se omaperäinen ja omaan yritykseen sopiva erikoistuote, jota asiakkaat tulevat hakemaan kauempaakin. Inspiroivaa syksyä !