Punkalaidun – keskellä kaikkea

Selja T:n ja SHT-Tukun kotipaikassa Punkalaitumella tukkumyymälä on auki nykyään joka kuukauden ensimmäinen keskiviikko. Asiakkaita otetaan toki vastaan muulloinkin, mutta enimmäkseen Leila ajelee itse heidän luokseen.

”Asiakkaiden tapaaminen, erilaiset ihmiset ja paikat ovat parasta työssäni”, Leila kertoo. Erityisesti hän tykkää ihailla asiakkaidensa vahvan ammattitaidon myötä syntyviä upeita kimppuja ja kauniita asetelmia niin kukista kuin muistakin sisustustavaroista. Talossa yli 30 vuotta ollut Leila on tehnyt monien asiakkaiden kanssa yhteistyötä jo pitkään.

Punkalaitumelta käsin hoidetaan myös Selja T:n verkkokauppaa. Elina päivittää uutuudet, ottaa tilaukset vastaan ja huolehtii myös asiakaspalvelusta verkkokaupan osalta. Suomalaisten innostus verkkokaupasta ostamista kohtaan näkyy myös Selja T:llä. ”Tilausmäärät kasvavat ja uusia asiakkaitakin tulee säännöllisesti”, Elina sanoo.

Selja T:n tuotteet kytkeytyvät usein SHT:n valmistamiin arkkuihin ja uurniin, toimivathan monet kukkakaupat samoissa tiloissa hautauspalvelun kanssa. Arkkupuolen myyntiä Punkalaitumella hoitavat Timo ja Marja. Yli 30 vuotta Punkalaitumella eri tehtävissä viihtynyt Timo sai reilu vuosi sitten seuraa Marjasta. ”Auttelen tarvittaessa myös Leilaa tapahtumissa ja varastoa kiirepäivinä”, Marja kertoo.

Timo sen sijaan vierailee asiakkaidensa luona säännöllisen epäsäännöllisesti. ”Asiakaskäynnit ovat parasta työssäni. Monet asiakkaat ovat pysyneet samoina koko tämän 12 vuotta, jotka olen myyntitehtävissä ollut.”

Punkalaitumen myyntialue on laaja ja ulottuu aina Hämeenlinnaan, Satakuntaan ja Keski-Suomeen asti. ”Onneksi Punkalaidun on sijainniltaan niin keskeinen, että täältä on sopivasti matkaa joka puolelle”, Leila toteaa.