Ystävyys on arvokasta

Tällä kertaa Pirjo Koppi bloggaa lähestyvästä ystävänpäivästä.

Suomalaisessa ystävänpäivässä on parasta, kun voi muistaa rakkaan lisäksi useita muitakin henkilöitä: ystäviä, työtovereita, siskoa… Eli ystävänpäivä ei todellakaan ole pelkästään rakastavaisten juhla.

Tulppaaniaika on myös sopivasti parhaimmillaan ystävänpäivänä. Ihanaan pinkkiin vahapaperiin valmiiksi käärityt tulppaanit sulattavat jokaisen saajan sydämen. Muovin vähentäminen on nyt tapetilla ja vahapaperia käyttämällä ei tarvitse muovittaa ruukkukukkia turhaan, vaan kaunis vahapaperi sipaistaan ruukun ympärille.

Ystävänpäivän tunnelmointiin löytyy paljon ihania sydänjutskia kukkien kanssa yhdisteltäväksi ja hempeillä saa sydämen kyllyydestä ja täysin palkein. Koskaan ei voi tunnelmoida liikaa, se kertoo välittämisestä ja se on tietenkin ihanaa! Aloita kukkien, korttien, kynttilöiden, nallukoiden, leivonnaisten, karamellien paikalleen virittely hyvissä ajoin niin töissä kuin kotonakin!

Ammattilainen voi tässä iloisesti sanoa vievänsä ”töitä kotiin”, kun muistaa kukkasin myös omia ystäviään… Ettei kuule taas tätä vanhaa tuttua virttä että muka ”suutarin lapsella ei ole kenkiä”, eli kun työkseen myy kukkia niin ei tarvitse itse muistaa muita.

Muistuttelenpa tässä vielä, että reilun kokoinen kukkakimppu kunnon amerikkalaiseen Valentine’s Dayn henkeen ei jätä ketään kylmäksi. Kimpun mukaan voi vielä tuikata kortin. Korttiin ne kaikki kauniit sanat, vaikkapa kauniin runon muodossa, niin muuta ei tarvita.