Bling-bling-joulu

Vierailijabloggarimme Pirjo Koppi kertoo, kuinka joululla on erityinen paikka hänen sydämessään.

Joulukuu polkaistaan käyntiin glitterillä ja kimalluksella. Tunnustan, koko joulukuun olen käytännössä katsoen onneni kukkuloilla, lähes hurmoksessa. Synkkä marraskuu on vihdoin ohi ja pääsee kunnolla fiilistelemään joulutunnelmaa hyasintin tuoksulla ja bling-blingillä.

Kimppujen sitominen on ihan parasta, kun niihin saa ihan luvan kanssa lisäillä koristeita, palloja, nauhoja, käpyjä, oksia ja loppusilauksena ripaus jos toinenkin glitteriä. Jouluistutuksenkin kruunaa tietenkin kunnon koristelu.

Mielestäni glitteriä ei voi olla koskaan liikaa ja samaan työhön voi huoletta yhdistää kultaa, hopeaa ja kuparia. Joskus kumminkin täytyy skidisti himmailla, jos joku asiakas toivoo luonnollisempaa tunnelmaa… No, myönnettävä on, että kyllä se joulun tunnelma tarvittaessa syntyy myös ilman glitteriä. Asiakkaat haluavat jotain spesiaalia ja meillä ammattilaisilla on taitoa heille sitä tarjota. Kauniisti sommiteltu uniikki kukkakimppu, asetelma tai istutus kruunaa asiakkaan joulun.

Minulle elämyksellisyys syntyy usein siitä, että kukkasidontatyö on selkeästi jotakin esim. yltäkylläisen ylellistä, tyylikkään selkeää muotolinjaista tai rehevää maalaisluontotunnelmaa. Mielenkiintoisessa sidontatyössä on erilaisia elementtejä ja paljon tarkasteltavaa. Kukkasidontatyöstä voi löytää kauniita yksityiskohtia joka kerta, kun sitä katsoo, eikä kaikki paljastu yhdellä vilkaisulla.

Joulukuu on täynnä kiirettä ja tohinaa. Työskentely joulukukkien kanssa tuo sen ihka oikean joulufiiliksen. En voi edes kuvitella, miltä tuntuisi joulu ilman kukkasutinaa. Ilolla jaksaa painaa, kun tietää että aattona kiireet hellittävät ja virittäydytään oman joulun viettoon.

Hyasintti on ollut aina minulle se joulun lempparikukka lapsuuden jouluista lähtien. Tuoksu on jotain aivan ihanaa, siihen en ikinä kyllästy. Joka joulu ripottelen useita erivärisiä hyasintti-istutuksia ympäri kotia. Vessakukka on joulun aikaan tietenkin myös hyasintti. Joulukukkien tuomaa tunnelmaa ei voi korvata millään. Otetaan koristeet ja glitterit käyttöön, ja siitä lähtee joulutunnelma.

Runsaskukkaisaa joulua kaikille! – Pirjo –