Kukkia, kukkia, kukkia

Saammeko esitellä: vierailevana bloggaajana master florist Pirjo Koppi!

Kukkia kotipöydällä, aina! No ei nyt ihan aina, mutta melkein. Arki on ihanampaa kukkien kera, ja juhlan hetkellä niitä on tietenkin moninkertaisesti enemmän. Tällä ajatuksella on menty jo monta vuosikymmentä ja tätä kukkien ilosanomaa olen yrittänyt myös muille jakaa. Työskentelen päivittäin kukkien kanssa, voin todellakin sanoa, että rakastan työtäni ja rakastan kukkia. Kukilla on mieletön voima: ne ilahduttavat, lohduttavat, piristävät. Toisin sanoen kukilla ei voi koskaan mennä pieleen.

Tämän päivän trendi DIY ”Do It Yourself” on vahvasti läsnä ja ihmiset haluavat tehdä kaikkea itse. Kukka-asetelmia tehdään usein itse, ja käsillä tekeminen ja käsityöt ovat muutenkin erittäin suosittuja. Kukat ovat kauniita ja kiehtovia ja on ymmärrettävää, että moni haluaa nauttia ja fiilistellä itse tekemillään asetelmilla. En ajattele tätä menetettyinä tilaustöinä, vaan positiivisena asiana. On hienoa, jos saamme ihmiset innostumaan floristiikasta. Vielä hienompaa on, jos saamme ihmiset ostamaan kukat kukkakaupoista ja hakemaan opastusta tekemiseen kukka-alan ammattilaisilta.

Kukkien sitominen näyttää helpolta, mutta se yllättää monet haastavuudellaan. Usein oman kokeilemisen jälkeen päädytään tilaamaan kukka-asetelmat lähikukkakaupasta. Kukka-alan ammattilaisina hallitsemme tekniikat ja materiaalitietouden. Pystymme vastaamaan kaikenlaisiin, jopa erikoisiinkin asiakkaiden kukkasidontatoiveisiin kukkakitaroista pupujusseihin, kukkakoruista tilateoksiin ja kaikkeen siltä väliltä. Erikoistilauksien tekemiseen löytyy aina tarvittaessa ammattilainen.

Meille alan ammattilaisille on itsestäänselvyys, että kukat ja juhlat kuuluvat yhteen. Juhlavuoden hengessä sininen ja valkoinen ovat pääväreinä monen itsenäisyyspäivän juhlan koristeluissa. Juhlavuonna eritysesti halutaan elävien kukkien kanssa mukaan pala Suomen luontoa tunnelmaa tuomaan. Luonnosta kerätyt oksat, varvut, heinät, sammaleet ja jäkälät täydentävät asetelmia. Ympäri Suomea on myös talkoilla sidottu havuseppeleitä sankarivainajien haudoille. On ollut hienoa, miten yhteishenki on ollut korkealla ja useat kollegat ovat olleet organisoimassa talkoita.

Uskoisin, että tulevaisuudessa kukat kiinnostavat vielä enemmän ja aina tullaan käyttämään eläviä kukkia. Kukka-alan ammattilaisia tullaan myös tarvitsemaan. Silti toivoisin, että ei käännytetä itse asetelmansa tekeviä asiakkaita pois, vaan innostetaan ja kannustetaan heitä. Kukat ovat ihania ja ne kuuluvat kaikille.

Hyvää Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlaa!