Ostajamme maailmalla

Ostajamme käyvät säännöllisesti useilla kansainvälisillä messuilla Kauko-Idässä ja Euroopassa haistelemassa uusia trendejä ja valitsemassa seuraavan tai sitä seuraavan kauden tuotteita. Kun tuotteita valitaan, saattaa niiden myyntisesonkiin olla aikaa yli vuosi. Tälläkin hetkellä ostajamme ovat Kiinassa tutkimassa syksyn ja joulun 2018 valikoimaa.

Messumatkat ovat antoisia mutta raskaita. Matka-aika on pitkä, ja jo hotellilta alkaa valtava kuhina, kun joka puolelta maailmaa saapuu ostajia havittelemaan juuri omille asiakkailleen sopivia tuotteita. Myyjät ovat messuilla sitä mieltä, että kaikki kyllä onnistuu, mutta kotiin palattua ja neuvottelujen alettua toden teolla huomaammekin, ettei kaikki todellakaan onnistu.

Ostaminen on tiimityötä ja vuorovaikutusta, joka alkaa jo ennen matkaa. Tutkimme asiakkaidemme palautteita ja selvitämme toiveita, sekä kuuntelemme oman myyntiväkemme ajatuksia. Kartoitamme yleisiä ja paikallisia trendejä ja seuraamme edellisten kausien tuotteiden menestymistä.

Kun viikon messumatka on ohi, olemme väsyneitä ja paljon viisaampia sen suhteen, mitä seuraavaan sesonkiin lähdemme asiakkaillemme tarjoamaan. Ettehän siis epäröi antaa palautetta ja toiveitanne meille, sillä ne antavat ostotyöhön hyvän pohjan!